sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Oppimispäiväkirja

Näin viime tingassa on vaikea hahmottaa kokonaisuutta. Olisi pitänyt aloittaa tähän some-juttuun tutustuminen jo aiemmin.
Nyt yritin epätoivoisesti päästä kyvyt.fi sivustoon sisään ja sitä kautta luomaan omaa ePortfoliota, mutta ei onnistunut. Kysyn apua huomisessa koulutuksessa :). Ajattelin siis tehdä tähän kurssiin liittyvän oppimispäiväkirjan sinne.
Ymmärtääkseni se on liitettävissä Moodleen, joten tätä työkalua voisi ehkäpä hödyntää opiskelijoiden kanssa tavalla tai toisella?

Muuten lähes kaikki tähän someen liittyvä on uutta ja ihmeellistä - vie aikaa ja aikaa...

Tätä tekstiä en haluaisi julkaista näin, mutta en osaa viedä sitä nyt muualle tässä blogissa. Siirrän johonkin kansioon tai lokeroon tms. kun löydän tuon blogin  muokkaus- rakentamisvalikon.

2 kommenttia:

  1. No niin, hitaasti mutta varmasti etenee - tai ainakin harvasti :).
    Pitkästä aikaa tässä foorumissa. Some:n osalta on kohdallani tapahtunut aika vähän. Poppletteja tein ja liitän tähän kun osaan. Viime kerralla Hämeenlinnata jäi käteen se, että Moodlen kanssa yhdistelemällä sosiaalisen median keinoja voi tehdä aika paljon. Eli pitää olla yksi "emäalus", jonka ympärille voi rakentaa pienempiä some-haaroja.
    Päätimme Riitan kanssa tehdä Facebook-ryhmät TOP-jakson ajaksi yhdelle ryhmälle. FB-ryhmät on linkitetty Moodleen. Yllättävän hyvin on lähtenyt käyntiin. Opiskelijat keskustelevat ainkin näin alkuun todella aktiivisesti ja jakavat kokemuksiaan. Tosin keskustelujen jäsentäminen osiin olisi lukemisen kannalta kätevää. Yritin löytää fb:sta jäsennystä tähän, mutta en löytänyt. Täytyy kysyä apua Jukalta. Lisään tähän blogiin tuon Some-kehittämissuunnitelman.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taas pari päivää takana some-koulutusta. Paljon asiaa pienessä ajassa - ei pysty ihan kaikkea omaksumaan. Muutama uusi ehkäpä käyttöönkin tuleva asia oli etherpad / tieke ja Prezi. Näytä täytyy nyt koettaa omin voimin ja laitan linkit tähän blogiin.
      Muuten tekijänoikeuksista oli mielenkiintoista kuultavaa ja myös opittavaa. Pistän mieleen Eskon ehdotuksen tekijänoikeuksien valottamista myös opiskelijoille. Tätä voisi hyödyntää ensi syksyn alkavalle verty-ryhmälle. Opin nyt kuitenkin tarkistamaan tekijänoikeuksiin liittyvät asiat esim. Youtubesta. Ilmaiset kuvalähteet esim. Flickr tulevat myös varmasti käyttöön.

      Poista